Dakgoten

Dakgoten in koper en zink

Bij een dak horen goten. Als dakwerker zorgt Dakwerken Pfaff uiteraard ook voor de plaatsing van nieuwe dakgoten, zowel bij renovatie als bij nieuwbouwprojecten. Afhankelijk van uw voorkeur en van uw dak kan u opteren voor zinken goten of koperen goten. Dakwerken Pfaff plaatst zowel bakgoten als hanggoten, opnieuw is dit afhankelijk van uw voorkeur en uw dak.

Zink of koper?

Een slechte of foute keuze tussen koperen en zinken dakgoten kan u niet maken, vaak zijn hierbij de esthetische voorkeur en het budget bepalend. In kwaliteit zijn geen grote verschillen. Beide materialen zijn vorstbestendig en kennen een lange levensduur. Koper is een stukje duurder dan zink maar kent ook een langere levensduur. Het grootste verschil is dus het uitzicht van de 2 materialen. De keuze is aan u.
Daarnaast kan u kiezen uit bakgoten of hanggoten. Opnieuw speelt uw smaak hierbij een grote rol. Afhankelijk van de stijl van uw woning kan u een keuze maken. Het voordeel van hanggoten is dat deze ‘uit’ de woning hangen en er dus, bij lekken, geen water binnen kan. Gezien het lek ook sneller zichtbaar komt door druppels op de grond kan er sneller worden ingegrepen.
Bakgoten worden ingekleed in het materiaal van uw keuze. Het voordeel hiervan is dat deze dan ook minder opvalt en ‘ingewerkt’ wordt in de woning. Hanggoten hangen aan het dak of de woning en zijn dus zichtbaarder maar kunnen, wanneer het juiste materiaal wordt gebruikt een decoratieve functie hebben. De keuze is aan u…

U kan uiteraard uw huidige bakgoot vervangen door een hanggoot of omgekeerd. Een hanggoot verwijderen is wel duurder omdat het dak in dit geval uitgelangd moet worden. Zo kan er een sponde aan gehangen worden.

Vmzinc

Website designed and hosted by Flexcite